Grafisk fasilitering

Tegnekurs

for bedrifter 

NYHET: Nytt kurs i visuell fasilitering i Oslo 18.-19. oktober. Meld deg på her

 

Visuell fasilitering er et kommunikasjons- og prosessverktøy.

Det er en metode hvor tekst og håndtegnende presentasjoner blir kombinert for å gi overblikk og struktur. 

Se hva vi kan gjøre for deg og din arbeidsplass. 

Visuell fasilitering gir deg verktøyene til å bli bedre til kommunikere med dine kollegaer og skape prosesser med energi, engasjement, fokus og fremdrift.  

Kristine_ny.jpeg

Det vi ser er at grafisk fasilitering forenkler kommunikasjon, og det å bruke symboler er et veldig sterkt middel som hjelper oss i å få oversikt.

Når man jobber med en gruppe får man sammen en  bedre felles forståelse av det vi skal jobbe med, og det er enklere å ha et «felles språk» i gruppen. 

Det er helt utrolig hvilken positiv effekt tegningene har på andre. 

Metoden representerer noe nytt og noe helt annet enn det vi er vant til, og vi ser at folk reagerer på dette på en veldig positiv måte.

KRISTINE HARTVIKSEN

LEDER INNOVASJON, NORGESGRUPPEN

Trine.jpeg

Det mest morsomme og matnyttige kurset jeg gjennom alle årene som kommunikasjonsrådgiver har tatt! Vipps så hadde jeg etter to dager en egen gjenkjennelig strek og en verktøykasse til bruk ved fasilitering av workshops, møter, prosesser mm! Har allerede fått brukt ferdighetene i jobbsammenheng og har noen prosjekter på blokka som jeg skal få tegnet ut. Får du mulighet til å gå på et kurs med Visfas, er det ikke noe å nøle med!

TRINE BEATE ELVEBAKKEN

KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER, OSLO MET

Når og hvordan kan det brukes?

Anledninger til å bruke grafisk fasilitering på den enkeltes arbeidsplass er noe vi snakker mye om på kurset. Vi skal ha en klar plan og ha utarbeidet kladder slik at det blir lett å integrere tegninger som et aktivt og naturlig arbeidsverktøy. Og den gode nyhet er at bruksmulighetene er mange og alsidige. 

Hvis 60 % av deltakerne på møter snakket primært spansk, ville du ikke så gjøre det du kunne for å bli forstått? Lært deg språket? 

 

Synet er vår primære sansekanal, og undersøkelser viser at opp til 60 % av oss foretrekker å få informasjon visuelt. Vi vil ha bilder. Og vi er sultne på de, fordi visualiseringer er en mangelvare på de fleste arbeidsplasser og på alle etasjer i organisasjonen. 

Her er par eksempler på praktisk bruk. 

Visuell møteledelse

Møter

Tegninger gjør det tydelig at dere snakker om om det samme og det dokumenterer de ideer og beslutninger som treffes i et format som lett kan distribueres, huskes og tas frem igjen. 

Grafisk fasilitering

Undervisning

Tegninger gjør det mulig å få helhetsbilde av det du underviser i og fordi du bruker informasjons-knagger i form av ikoner blir det lettere å huske.

Visuell fasilitering

Prosjekter

Tegninger gir prosjektdeltakerne overblikk over de ulike deler, milepæler og oppgaver. De gjør det lettere å se ens egne oppgaver i relasjon til prosjektet som helhet. 

Grafisk fasilitering

Foredrag

Tegninger er et godt alternativ til powerpoint. Her kan tilhørerne hele tiden SE hva du snakker om. De kan også SE hva du har sagt, og SE hva som kommer. 

Grafisk fasilitering

Workshops

Tegninger kan brukes både til illustrere formål, agenda, oppgaver og output under workshoppen. Deltakerne kan hele tiden følge med i prosessen da alt henger opp i lokalet. 

Grafisk fasilitering

Samtaler

Tegninger under ulike former for samtaler kan gi fokus og retning for samtalen. Det kan f.eks. være til mussamtaler, lege/pasient samtler eller i veiledninger lærer/student/elev.  

Kurs i grafisk fasilitering

Min erfaring fra kurset var at det var morsomt, lærerikt og nyttig og jeg synes at det var en god balanse mellom teori, praktisk egentrening og erfaringsutveksling. Vi kjøpte tusjer umiddelbart etter kurset og benyttet av det i en workshop. Og selv om tegningen ikke var helt top notch, ble det en lettere stemming og ett større engasjement bare ved å unngå å bruke ppt.  Jeg har også benyttet tegning dette i flere møter og presentasjoner med stort hell.   Vi hadde bl.a. en samling med 120 deltagere hvor vi tegnet oppsummering av dagen som vi presenterte morgen etter.  Dette fikk vi en veldig god respons på. Så for meg har dette vært en udelt positiv opplevelse og ett verktøy til å gjøre jobben min mye bedre.

ANITA LYCKE ANDERSEN

STATKRAFT

Lei av ord som blir kastet over bordet, visjoner som aldri blir til noe og endeløse powerpoint slides? 
Lær visuell fasilitering! Finn det neste kurset her. 

Jenny.jpeg

Tegninger er et perfekt verktøy for tjenestedesign! Det gjør det lettere å se helhet og det store bildet i systemer som er komplekse og har mange interessenter. Tegning setter i gang prosesser både hos den som tegner og hos som dem som ser tegningen. Tegning skaper klarhet hos meg selv; når jeg tegner rydder jeg samtidig i all informasjon jeg har lagret, og det blir enklere å skille ut det som virkelig er viktig fra detaljene. Når jeg tegner for andre sier de at det letter forståelsen. Jeg opplever at tegning lokker fram kreativitet og nye ideer hos dem som ser tegningen. Tegning som prosessverktøy er samlende og skaper felles forståelse for hverandre, utfordringer og muligheter.

 

JENNY MELUM

TJENESTEDESIGNER POLITIDIREKTORATET

Daglige tips og updates? 

Følg VISFAS på Instagram.