Den gode tusjen er ditt viktigste redskap

March 7, 2017

 

Neuland. Neuland. Neuland. Du møter ikke en profesjonell grafisk fasilitator som ikke kjenner Neuland. Det er et tysk firma som har spesialisert seg i fasiliteringsverktøy, og har de beste tusjer.

 

Man skulle nesten tro at jeg fikk betalt for snakke så pent om firmaet, for jeg nevner de alltid på kurs, når jeg får spørsmål når jeg lager grafiske recordinger og nå her på bloggen. Jeg synes bare det viktig å dele noe som er bra og fungerer. 

 

 Her er fem grunner til bruke tusjer fra Neuland:

 

1. De kan fylles opp! 

 

 

Du kjenner kanskje til irritasjonen over tørre tusjer? Du har tegnet fire streker på flipover papiret og kan allerede merke at tusjen er nesten tørr. Vanlige tusjer holder ikke lenge når du tegner mye - og tegner stort. Derfor er tusjer som kan fylles opp viktig. Og det gjøres virkelig enkelt med disse. Refillene er dyrere enn selve tusjene, men det betaler seg i det lange løp. 

 

 

 

2. De er billige! 

 

Ja, de er billige! De koster fra 14 kr og oppover, og det er billig. Refills koster derimot ca. 60,- kr, men du kan fylle opp tusjene en del ganger. Derfor blir de sammenlignet med andre tusjer ganske rimelige når du tegner mye. Du slipper også å kjøpe så mange tusjer som er tilfelle med de som ikke kan fylles opp. 

Selve tusjen holder seg fin og tuppen blir ikke slitt. 

 

 

 

 

 

 

 

3. De finnes i virkelige mange farger!

Du kan velge mellom virkelig mange farger. Det er også mulighet for å kjøpe de i pakker i forskjellige fargeskalaer. Fargene er godt sammensatt, og en slik pakke koster ca. 160 kr og inneholder 13 tusjer. 

 

 

 

 

 

4. De finnes med forskjellig typer spiss!

 

De selger tusjer i forskjellige størrelser og med forskjellig type spiss. De har noen helt store som egner seg godt hvis du tegner på store format, og noen som passer bedre til flipover papir. Hvis du skal tegne små detaljer så har de også de som kalles 'FineOne'. De har også tusjer med rund tupp og noen med spiss. Stort utvalg med andre ord!

 

 

 

 

 

5. De blander ikke med de andre farger!

 

 

Den siste fordel jeg vil nevne er at tusjene som er oransje(med svart blekk) ikke smitter. Det er en stor hjelp hvis du f.eks. har tegnet opp noe og vil tegne en skygge i grått eller farvelegge med en lysere farge

 

Jeg vil også nevne til sist at tusjene fra Neuland er mer eller mindre luktfrie. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neuland har også andet fasiliteringsmateriale og noen virkelig gode ikonbøker. Jeg har i et tidligere innlegg skrevet om disser bøker.  

 

Her kan du downloade Neulands produktkatalog.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

RSS Feed
Utvalgte blogginnlegg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

18.11.2016

Please reload

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

ER DET NOE DU LURER PÅ?

Send e-post

tlf: +45 26 15 83 65

(Og bare rolig det er trønderen Annette som tar telefonen selv om det er dansk nummer)

  • VISFAS LinkedIn
  • VISFAS Instagram
  • VISFAS Facebook

© 2019 VISFAS - Visuell fasilitering som hjelper deg med å skape effektive prosesser.