på kursene i visuell fasilitering

Noen tidligere deltakere

Arbeidsforskningsinstiuttet

Arbeidstilsynet

BDO

Bestseller

Bergen kommune

BI

Bærum kommune

Den norske bank

Digitale Gardermoen IKT

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap

Dronning Mauds Minne

Egmont

EnerWe

Fana Sparebank

Folkehelseinstituttet

Forskerforbundet

Forskningsrådet

Fundator

Gyldendal

Helsedirektoratet

Halogen

Helse-midt

Hemit

Holtskog

Høgskolen i Sørøst Norge

IKEA

Integrasjons- og mangfolddirektoratet

Iwmac

Kantega

Karriere Buskerud

Kommunal og moderniseringsdepartementet

Kommuneres sentralforbund

Kompetanse Norge

Laerdal 

Making waves

Mattilsynet

NAV

NHO

Nord Universitetet

Norgesgruppen

Norsk helsenett

NTE

NTNU

Orkla 

Oslo kommune

Oslo Met

Politidirektoratet

Posten Norge

Rambøll

Retail payment

Riksrevisjonen

Røde Kors

Safer

SAP

Sparebanken Vest

SINTEF

SIT

Statoil

Statsbygg

Statkraft

Stavanger Universitetssykehus

SOS Barnebyer

Sparebank 1 Eiendom

Sparebank 1 Forsikring

Sør-Trøndelag Fylkeskommune

Tekna

Trondheim kommune

Trivselsagentene

Universitetet i Oslo

Universitetet i Tromsø

Utdanningsforbundet

Utlendingsdirektoratet

Utlendingsnemda

Vinmonopolet

Vylder

Østlyng Bjerke

Østre Toten kommune

Barbro.jpeg
Barbro Voss Nordland

Leder Statsbyggskolen

Vi likte kurset kjempegodt. Det var annerledes, gøy, inspirerende og lærerikt! Du var en kjempegod kursholder med et glimt i øyet som klarte å inspirere oss! 

Jan henrik.jpeg
Jan Henrik H. Olsen

Operations Manager Bærum kommune

Jeg opplevde kurset som en frisk pust og inspirerende seanse i hverdagen. Etter kurset har jeg nå begynt å visualisere roadmaps for ulike tjenester, samt organisering og arbeidsform ved bruk av enkle piktogrammer og ikoner.

Trude.jpg
Trude Falck Bjånes

Konsulent 

Inspirerende kurs. Satte et mål om å bli så god at mine kunder - ledere og team, - husker budskapet bedre, synes prosessene er enda mere inspirerende og tar bilder.

Nancy.jpeg
Nancy Amanda Hessen

Utlendingsnemda

Vi i teknologiavdelingen opplever at tegninger er særlige egnet å bruke i kommunikasjon på tvers av faglige skillelinjer. Ord kan ha ulik betydning og det blir derfor ekstra viktig å sikre at forståelsen er den samme. I visuell fasilitering kreves det at vi forenkler vårt budskap slik at vi at kun fokuserer på hovedpoengene og sorterer det uvesentlige fra. I tekst og kanskje spesielt i powerpointpresentasjoner har vi tendens til å lage de proppfull med tekst. Når vi skal tegne må vi tenke gjennom vårt budskap en ekstra gang og det gjør at kommunikasjonen blir bedre. 

Vi ser også at våre enkle tegninger kan bringe frem et smil eller to  - og det er heller ikke så dumt en travel arbeidshverdag.

Trond-Øystein.jpg
Trond-Øistein Bjørnnes

Direktør Iwmac

Har lært at ved å tegne enkle symboler kan man utrykke så mye mer enn det vi klarer med bare ord. Veldig inspirende og kreative dager. Har brukt dette internt hos oss og ble veldig godt mottatt i min ledergruppe. Dette kurset var gøy. Anbefales!

marianne pehrson.jpg
Marianne Pehrson

Høgskolelektor DMMH

Jeg har hatt god nytte av kurset i møte med studenter. Jeg har blitt tryggere på å bruke visualisering i undervisning og veiledning, og jeg har noen enkle ikoner som jeg er trygg på å bruke.

Grethe
Grethe Zimmer

Statsbgygg

VISFAS leverer stort engasjement og ny innsikt i fasilitering! Kurset er en påminnelse om hva et effektivt jobbmøte bør være! Dette er spesielt hensiktsmessig for lengre prosesser der det er viktig å få alle til å se det samme bildet!

Kurs i visuell fasilitering.jpg
Wolfgang Laschet

NTNU

I en tid hvor folk blir lei av for mye power point er grafisk fasilitering et velkommen alternativ. Det er forbausende å se med hvilke enkle midler man kan trekke til seg oppmerksomheten foran et publikum. Å forberede en tegnet versjon av en presentasjon hjelper meg også å strukturere og ikke minst memorisere innholdet i en presentasjon. Anettes kurs hjalp meg å oppdage ferdigheter om meg selv som jeg ikke visste at jeg hadde.

Tim greni.jpg
Tom Greni

Leder Presales SAP Norge

Vi hadde stort utbytte av VISFAS komprimerte kurs for å lære oss teknikker vi kan benytte daglig i kundemøter som løsningseksperter.

Ann-Christin_Sørensen.jpeg
Ann-Christin Sørensen

Seniorrådgiver Arkivverket

Kurset i visuell fasilitering er det morsomste og kanskje nyttigste kurset jeg har deltatt på i jobbsammenheng. Det å «tegne» ned egne og andres tanker og ideer, har bidratt til at idemyldring og planlegging av prosesser har blitt mer konkret. Tegningene gjør at vi raskere kommer til kjernen av utfordringene og snakker mindre forbi hverandre. Spesielt har det å tegne «personer» inn i prosesser vært nyttig. Vi har blitt minnet om at det faktisk er mennesker og ikke «bokser» vi diskuterer.

Grethe steen.jpg
Grethe Steen

Konsulent

Sjelden har jeg deltatt på mer matnyttig og inspirerende kurs!! En eye-opener for meg definitivt! To dager kurs - og vipps var jeg blitt en tegner!! 

helge-lorentzen-150x200.jpg
HELGE LORENTZEN

Pedagogisk leder SAFER

Kurset var en fryd å gjennomføre med stødig og erfaren veiledning. Metoden har gitt oss det verktøyet vi har savnet, og vi får det bekreftet av kursdeltakerne våre som skryter av det vi tegner.

Susanne.jpeg
Susanne Aavik Bjørge

Rådgiver SIT

Som kurs- og workshopleder har PowerPoint vært et viktig verktøy, men etter kurset med Annette kombinerer jeg alltid presentasjonene mine med visuelle maler og illustrasjoner.  Jeg opplever at billedgjøringen bidrar til å understreke viktige punkter som dukker opp underveis, samtidig som det er en fin måte å engasjere kursdeltagerne på. På det bedriftsinterne kurset fikk vi god veiledning og tid til å teste ut teknikker, i tillegg til at opplegget var tilpasset vår arbeidshverdag. Vi er strålende fornøyde og så raskt nytteverdien og mulighetene visuell fasilitering gir.

Elisabethrasmussen.jpg

Elisabeth Rasmussen

Konsulent

Utrolig inspirerende kurs. Dyktige kursinstruktører og fin struktur på kurset. Grafisk fasilitering er et kjempe godt verktøy for ledere, lærere og andre som driver med læring, utvikling og som er møteledere.Meld deg på neste kurs, du vil ikke angre på det!

Heidi.jpg

Heidi Okkerstrøm

LEAN konsulent ARLA

Annette er en dyktig lærer og fasilitator. Jeg har deltaget på kursene i grafisk fasilitering, og jeg hadde ingen erfaring med å tegne fra før av. Nå tegner jeg og jeg kan nesten ikke stoppe. 

veronica.jpg

Veronica Skjetlein

Strategisk rådgiver SIT

Waow, vilken inspirerande dag vi hade med Annette idag! Vi fick lära oss att rita figurer och symboler, som vi aldrig gjort förr. Annette fick oss att känna oss som riktiga proffs.

Eller et internt kurs hjemme hos dere? 

Ta gjerne kontakt hvis du tenker at det kunne være interessant med et bedriftsinternt kurs på din arbeidsplass.
Send en uforpliktende mail hvis du vil høre mer.